Articles

Asigurari medicale

Ghidul                                               Asigurari medicale

                                                     

                                                                                jobs

 

Asigurarea de sanatate este o asigurare impotriva riscului de a suporta cheltuielile medicale in proportie de 100% in cazul unor evenimente de sanatate. In Statele Unite majoritatea asigurarilor medicale provin din domeniul privat, cu aproximatie 58% din populatia tarii fiind asigurata in acest mod. Programele publice de asigurare sunt de doua tipuri, Medicare pentru majoritatea persoanelor in varsta sau cu venituri mici si pentru familiile si copii care indeplinesc anumite cerinte de eligibilitate, sau Medicaid pentru persoanele in varsta si cele cu probleme de handicap, sau in anumite conditii pentru familiile si copii acestora.

Asigurarea medicala este in principiu un contract intre o companie care ofera servicii medicale, privata sau de stat, si o persoana privata sau sponsorul sau, in general angajatorul.

Obligaţiile asiguratului persoana fizica poate lua mai multe forme:

1.Premium:  Valoarea politei de asigurare care trebuie platita pentru achizitionarea planului de sanatate. Daca asigurarea este pe cont personal, aceasta suma premium este suportata integral de persoana in speta sau in cazul in care asigurarea provine din partea angajatorului, acestia suporta o parte din cost

2.Out of pocket(din buzunar) : suma pe care asiguratul trebuie sa o plateasca din buzunar , înainte ca asigurarea de sanatate sa plateasca partea sa. Aceasta suma are o limita maxima, si este diferita in functie de asigurarea aleasa, ea fiind precizata exact in momentul alegerii politei dorite. Dupa ce aceasta limita este atinsa, asigurarea va trebui sa plateasca in intregime costurile viitoare ale serviciilor medicale.

3.Coplata : suma (una fixa)  pe care persoana asigurata trebuie sa o plateasca din buzunar, înainte ca asigurarea  de sanatate sa plateasca pentru  vizita sau serviciul efectuat.

4.Coasigurarea :  în plus faţa de plata unei sume fixe in avans (o co-plata), co-asigurarea este de un procent din costul total pe care persoana asigurata ar puteao  plati. Un exemplu este, persoana asigurata plateste 20% din costul serviciului, iar restul de 80% este acoperit de polita de sanatate.

5.Excluderi: Nu toate serviciile sunt acoperite, acest lucru depinde in mod normal de tipul  asigurarii. In general, costul integral al serviciului non-acoperit  se face din propriile buzunare.

6.Limitele de acoperire: acestea difera in functie de polita de sanatate aleasa

Chiar daca detineti o asigurare medicala trebuie sa fiti atenti daca personalul medical la care apelati face parte din reteaua asigurarii de sanatate pe care o detineti  pentru ca costul serviciului de sanatate efectuat in afara retelei este de obicei mai ridicat pentru ca acoperirea este in acest caz diferita.

Explicatia beneficiilor este un document ce este  trimis de catre  asigurator la un pacient care sa explice ce a fost acoperit pentru  serviciul medical, şi modul în care suma de plata este impartita intre asigurator si asigurat.

 

In unele cazuri, de obicei cele ce necesita un cost ridicat al serviciului medical dorit,  este  de preferat sa obtineti acordul asigurarii medicale in ceea ce priveste plata serviciului dorit, pentru a evita unele surprize.

Sugestii sau intrebari , contactati-ne.

Inapoi la GHID

Pribeag