Articles

Viza E-2

Ghidul  Viza E-2 pentru afaceri in America
                                                            E-2 Visa

 

Investitorii romani care doresc sa activeze pe piata din SUA, pe plan extern,  au nevoie de o viza temporara de investitor, E-2.

Înainte de a solicita această viză „relativ ușor de obținut“, sunt anumiți pași pe care investitorul trebuie să îi urmeze și care durează mai bine de câteva luni. În primul rând, în acest proces vor fi implicate cinci persoane-cheie: avocatul de imigrări, un contabil, un avocat de business care îl va ajuta cu un plan de afaceri, un avocat pe segmentul de imobiliare, care să faciliteze încheierea contractului de închiriere a spațiului unde se va dezvolta afacerea, și un broker din real estate, cel care se va ocupa de găsirea spațiului potrivit. Cu alte cuvinte, prima etapă constă în obținerea unei vize de turist pentru afaceri: viza B1. Apoi, clientul merge în State, unde alege orașul care se potrivește cel mai bine businessului său, în funcție de anotimp, de nivelul taxelor. Cât despre tarifele pe care trebuie să le plătească un investitor unui avocat specializat în imigrări, sunt două metode: pe oră sau se stabilește o sumă fixă, în funcție de serviciile solicitate (de exemplu, 3.000 de dolari dacă avocatul pe care îl alege se ocupă de tot ce înseamnă obținerea B1 și E-2). Un amănunt important este faptul că obținerea E-2 depinde foarte mult de suma care urmează să fie investită. Au fost cazuri când s-au aprobat vize pentru investiții cuprinse între 50.000 și 100.000 dolari, însă pentru a avea mai multe șanse de reușită suma trebuie să depășească 100.000 dolari.

Astfel de vize sunt relativ usor de obtinut desi nivelul cererilor pentru acest tip de viza este foarte scazut.  Dacă ai un plan de afaceri bun, statul american este foarte prietenos când vine vorba de taxe. Au foarte multe deduceri și încurajează inițiativa antreprenorială.

 

Sugestii sau intrebari , contactati-ne.

Inapoi la GHID

Pribeag