Articles

Tarife aeriene reduse pentru inmormantari

Ghidul        Tarife aeriene reduse pentru inmormantari

 

 

Companiile aeriene ofera tarife reduse pentru persoanele care calatoresc pentru urgente in membri apropiati din familie (cum ar fii deces inevitabil sau inmormantari). Membrii apropiati din familie sunt sot/sotie, parinti, copii, sora/frate, unchi/matusa, nepot/nepoata, cumnat/cumnata, logidnic/logodnica, bunic/bunica, socru/soacra.

Companiile trebuie contactate in persoana sau prin telefon (rezervarile nu se pot face prin travel agent sau pe internet) si au nevoie de anumite informatii care variaza de la o companie la alta. In principiu fiti pregatiti sa furnizati urmatoarele informatii: numele persoanei decedate, relatia dintre pasager si persoana decedata, numele si adresa casei funerale sau a spitalului, numele si numarul de telefon al doctorului sau preotului. Unele companii pot cere o copie dupa certificatul de deces sau o declaratie scrisa de un cadru medical.

Calatoria trebuie sa inceapa in cel putin 7 zile (international) sau 3 zile (domestic) de la data rezervarii. Reducerile variaza de la o companie la alta si pot atinge pana la 20%.

Pentru rezervari sunati companiile aeriene si cereti un “bereavement ticket”.

Unele companii aeriene pot sa ceara o plata “full” in avans, urmata de o rambursare in momentul intoarcerii (cu conditia sa furnizati documentele si informatiile cerute).

 

 

Delta (international only)                (888) 750-3284

American Airlines                          (800) 433-7300

Lufthansa                                     (800) 645-3880

United Airlines                              (800) 864-8331

 

                     


Sugestii sau intrebari , contactati-ne.

 

Inapoi la GHID

bereavement ticket
Pribeag