Articles

Obtinerea Carnetului de Conducere

Ghidul Obtinerea Carnetului de Conducere

 

                                                              driver livense


Carnetul de conducere se poate obtine in Michigan de la birourile Secretary of State. Pentru cei care nu  au condus niciodata si au peste 18 ani obtinerea carnetului se face in doua faze. Prima faza este examenul scris (care include si testul de vedere ). In anumite conditii se pot elibera carnete de conducere restrictionate “numai in timpul zilei”. Pentru persoanele care poarta ochelari, carnetul va indica acest lucru, conducatorul auto fiind obligat sa-i poaarte la volan.
Documentele necesare pentru a obtine carnetul de conducere sunt

  • Social Security Card,
  • Green Card sau alte documente care dovedesc sederea legala in U.S.A impreuna cu pasaport,
  • Dovada ca aveti rezidenta in Michigan (doua documente din urmatoarel categorii: bill-uri de gaz, current, telefon, etc. sau bank statement, paystub, asigurari medicale, foaie matricolade liceu sau facultate indicand adresa de domiciliu in Michigan)


Pentru examenul scris puteti studia cartea “What every driver must know” disponibila pe site-ul secretariatului de stat. Pentru persoanele care au nevoie de translator, acest lucru este posibil folosind serviciile oferite de Translation Consultants (734)783 – 0633 sau Translation International, Inc. (586) 201-0502 sau oricare alt traducator care lucreaza pentru agentie de guvern, birou de avocatura, universitate sau agentie de traducere.


Pentru cei care nu au condus niciodata se acorda un permis de conducere temporar pe termen de minim 30 de zile pentru a conduce insotit de un detinator de permis auto in Michigan. Pentru cei care au condus anterior si detin un permis de conducere din alt stat sau alta tara, Secretariatul de Stat poate trece peste perioada de pregatire de 30 de zile. Dupa expirarea termenului temporar, viitorul conducator auto poate contacta una din companiile private de examinare din lista oferita de Secretariatul de Stat sau prin telefon (888) 767-6424.

Persoanele care au nevoie pot folosi un translator si la examenul practic de conducere. Acest exam se executa cu automobilulul viitorului sofer si consta in inspectia tehnica de baza (semnalizare, lumini frane, faruri, claxon, centuri de siguranta, etc.), examenul propriu zis de conducere (oprirea la linia de stop, parcarea cu spatele,  parcarea laterala, testul pe sosea – inclusiv autostrada -expressway). La testul pe sosea, examinatorul va fii atent la semnalizare, verificarea unghiului mort (prin privirea scurta peste umar), intrarea pe expressway, oprirea la calea ferata, pornirea si oprirea radioului, pastrearea distantei, respectarea limitei de viteza, distant de oprire la semafor, etc.

Daca examenul este picat, re-examinarea se poate executa, dar nu in aceeiasi zi. Dupa trecerea examenului, prezentati certificatul de examinare la Secretariatul de Stat, permisul de conducere va fii trimis prin posta in cateva zile, in acest timp aveti voie sa conduceti cu formularul completat de Secretariatul de Stat.

Sugestii sau intrebari , contactati-ne.

Inapoi la GHID

Pribeag