Articles

Inchirieri de masini

Ghidul        Inchirieri de masini

car rental

 

La inchirierea unui automobil de obicei doua lucruri sunt esentiale, perioada dorita respectiv ziua (zilele) din saptamana si varsta persoanei care inchiriaza automobilul. In principiu, marile companii (Avis, Budget, Dollar, Hertz, Enterprise, National, Thrifty, Alamo) nu inchiriaza masini tinerilor intre 18-21 de ani, iar cei intre 21-25 de ani trebuie sa plateasca o taxa suplimentara de aproximativ $25.00. Deasemenea tinerii intre 18-25 de ani nu pot inchiria orice tip de masina. De cele mai multe ori, aceste restrictii si taxe suplimentare sunt eliminate daca inchirierea este facuta prin companie (corporate travel) sau persoana este in interes de serviciu, student in practica sau soldat. Verificati cu agentia de inchirieri posibilitatea restrictiilor de varsta. In Michigan (si in New York) legeile statului obliga agentiile sa inchirieze automobile persoanelor care au implinit 18 ani. Pentru cei de varste intre 18-21 de ani taxele se ridica intre $25-50 in Michigan (pana la $100 in New York). Unele state detin agentii mai putin cunoscute (Rent-a-Wreck, @West Rent A Car, etc) aceste companii ofera servicii tinerilor peste 18 ani, bineinteles se aplica taxele suplimentare.

Documentele necesare pentru inchirierea unei masini sunt permis de conducere si un credit card major (Visa, Mastercard, Discover, Aerican Express). Aceste carduri (daca sunt eliberate in U.S) nu numai asigura automobilul si persoana pana la o anumita suma, dar ofera posibilitatea agentiei de inchirieri sa “opreasca” o suma de $200 pana la $500 peste pretul de inchiriere in “hold” pana dupa returnarea automobilului. In momentul returnarii automobilului puteti folosii orice alta metoda de plata. Suma este apoi rambursata pe contul de card in 2-14 zile(cash, check, debit card).  In cazul in care doriti sa rezervati masina cu cash sau debit card aveti in fata o operatie mai dificila si care ia mai mult timp, deoarece trebuie aprobata de un manager, de multe ori se executa un credit check  (agentia trebuie sa aiba incredere inainte de a va da cheile unui automobile de $15,000-$30,000), deasemenea se cere asigurare auto proprie.

Este foarte important sa aveti temele facute, adica sa stiti precis ce tip de masina doriti, pentru cate persoane si bagaje doriti, ce consum ati vrea sa aiba autovehiculul, unde ridicati masina si unde o inapoiati pentru ca astfel bugetul necesar inchirierii masinii e usor de stabilit. Acordati atentie locului de unde ridicati masina, multe orase mari (metropolitan areas) au taxe de aeroport enorme si de multe ori este mult mai ieftin sa inchiriati masina la un birou din oras sau de langa aeroport. Folositi AAA sau alte reduceri si comparati preturile mai multor agentii de inchiriere. De asemenea, evitati asigurari care nu sunt necesare, agentiile vor incerca sa va vanda asigurare aditionala, dar in marea majoritate a cazurilor asigurarea automobilului propriu si credit card-ul acopera asigurare masinilor inchiriate.

Nu uitati sa platiti in avans pentru benzina (prepay) sau sa aduceti masina cu plinul facut, companiile de inchirieri taxeaza intre $6-$9 pe gallon.

In momentul sosirii la agentia de inchirieri, asteptati-va ca agentul sa va ofere un “upgrade” la urmatoarea clasa pentru o anumita suma in plus pe zi. Aceasta este metoda agentiei de a-si creste castigul din inchirieri si de obicei nu este o oferta mai buna decat ceea ce ati vazut anterior pe internet.

Gama larga a companiilor care se ocupa cu acest serviciu necesita timp pentru evalua pretul serviciului oferit, insa cu ajutorul internetului putem compara eficient si rapid companiile competitoare www.expedia.com , www.kayak.com, www.travelocity.com si multe altele.

Printre cele mai importante companii care se ocupa cu inchirierea de autovehicule, la nivel national, sunt urmatoarele :

Avis

 

(800) 831-2847

Budget

 

(800) 527-0700

Dollar Car Rental

 

(800) 800-4000

Enterprise

 

(800) 736-8222

Hertz

 

(800) 654-3131

National Car Rental

 

(888) 826-6890

Thrifty Car Rental

 

(800) 847-4389

Alamo

 

(888) 826-6893

 

Sugestii sau intrebari , contactati-ne.

 

Inapoi la GHID

bereavement ticket
Pribeag