Articles

Facultatea in Michigan

Ghidul

Facultatea in Michigan      College in Michigan

 

 

Desi obtinerea unei diplome intr-un anumit domeniu nu este menita sa ne scoata din mediocitate, este un pas mai aproape de o viata de success si o serviciu de calitate. Astazi companiile nu sunt neaparat impresionate de diplomele obtinute sau de scoala care le emite, cum sunt interesate de implicarea studentului in organizatii studentesti, internship sau joburi part time in timpul facultatii. Cei care se Inscriu la o facultate de dragul diplomei sau pentru a evada de sub supravegherea parintilor trebuie sa gandeasca din nou. Hartia nu aduce succes  in cariera, ci studiul extensiv, multa munca si persevernta sunt cheile succesului.

 

 

Faculati renumite din Michigan, dupa profil

 

Alegerea unui domeniu este un pas important in viitorul studentului, de asta depinzand si scoala la care are putea merge. Alegeti cu grija domeniul pentru a merge cu placere la cursuri deasemenea la viitorul servici. Serviciile cu profil tehnic sun cele mai cautate de firme si cele mai bine platite la ora actuala. Cu o diploma tehnica se poate foarte usor migra in management sau engineering management (un Master in Business Administration ajuta dar nu e necesar).

 

Michigan este un stat renumit in calitatea scolilor, in special domeniile tehince. Dintre scolile cu profil tehnic cu cea mai mare reputatie sunt Michigan Technical University, The University of Michigan - Ann Arbor, Michigan State University, Kettering University, Lawrence Techonlogical University, ordinea expusa nu este departe de ordinea reputatiei lor. Pretul acestor scoli este de aproximativ $25,000-$27,000 pe an academic pentru reszidentii din Michigan (doua semestre) pentru Lower Division (Freshmen/Sophomores), si $26,000-$$29,000 pentru Upper Division (Juniors/Seniors). Rezidentii altor state plates aproximativ dublu fata de rezidenti. Aceste preturi sunt aproximative si includ cazarea si masa (unde este cazul) si reflecta un buget modest dar adecvat. Lawrence Tech este mai scumpa cu 15-20%, avantajul este ca studentii pot sta cu parintii, economisind pe aceasta cale.

Alte scoli cu reputatie medie si cost acceptabil, recunoscute mai mult in stat decat in afara, sunt Western Michigan University, Eastern Michigan University, Central Michigan University, Saginaw Valley, Toledo University (in Ohio). Pentru cei care locuiesc in Metro Detroit, cazarea este necesara pentru a frcventa scolile mentionate anterior. Pentru cei doritori de a comuta de acasa, Wayne State University, University of Michigan - Dearborn, Oakland University, Madonna University, University of Detroit Mercy ofera calitatea studiilor echivalenta sau chiar mai buna in anumite domenii decat cele mentionate anterior, cu avantajul pretului competitiv si elimina nevoia de cazare/masa. O combinatie Community College/University este deasemenea posibila, studentii pot urma multe cursuri din Lower Division la unul din nenumaratele Community Colleges pentru a transfera ulterior la o institutie de 4 ani. Inainte de a lua clasele, obtineti lista de la scoala de 4 ani cu clase care se transfera. Multe credite nu se transfera 100% de la un colegiu la o facultate (de exemplu 5 credite devin 4 sau 3 dupa transfer).

 

Financial Aid

Asistenta scolara poate lua mai multe forme, de la bursele nerambursabile (Pell Grant, scholarships sau gift aid) acestea sunt bazate pe unul din urmatoarele 3 motive: nevoie financiara (studentul sau parintii se califica pentru asistenta financiara obtinuta prin FAFSA), merit (studentul primeste bursa bazata pe note bune, talent sportiv, talent muzical), employmet benefit (studentul lucreaza in cadrul scolii, bookstore, etc). imprumuturi fara acumulare de dobanda pe perioada scolii (subsidezed), imprumuturi cu acumulare de dobanda continua (un-subsidezed), imprumuturi bancare pentr studii. Nu presupuneti ca aveti un venit prea mare pentru a va califica, de asemenea home equity sau suma pe care ati economisit-o pentru scoala nu au un impact prea mare in decisia scolii de a acorda imprumut sau Pell Grant. Completati gratuit formularul FAFSA la 1 ianuarie a anului scolar (1 ianuarie 2012 pentru anul scolar 2012-2013).

 

FOARTE IMPORTANT este sa aplicati din timp, multe programe de burse sunt "first come, first served" Folositi initial bursele nerambursabile apoi imprumuturile de tip Stafford/Perkings pentru ca au dobanzi mai joase si sunt mai flexibile. Daca aveti ceva timp pana la facultate considerati planurile 529 (529 plans) care sunt savings plans cu income tax deductions sau credite.

 

In timpul scolii

 

Costul manualelor devine progresive ridicat pe parcursul celor 4 ani de facultate, cumparand carti folosite de la colegi care au luat deja clasele necesare ajuta la economii majore. Amazon.com este o resursa vasta de carti, aici le puteti cumpara si vinde dupa preferinte la terminarea  semestrului. Intrebati profesorii daca o editie anterioara a manualului e acceptabila, de multe ori acestea se gasesc pentru cativa centi pe amazon.com. Uneori profesorii rezerva carti necesare pentru clasa lor la biblioteca, le puteti imprumuta pe termen scurt.

Incercati pe cat posibil sa faceti parte din programele de CO-OP si internship ale scolii pe care o frecventati. Acestea ajuta nu numai cu obtinerea mai rapida a serviciului de vis, dar va ofera si o perspectiva asupra industriei si va arata cu ce va veti ocupa de la o zi la alta, poate nu e prea tarziu in a va schimba cariera.

 

Sugestii sau intrebari , contactati-ne.

Inapoi la GHID

Pribeag