Articles

Echivalarea studiilor

Ghidul


 

Pentru cei interesati in echivalarea studiilor din Romania in sistemul scolar American sunt firme specializate in acest domeniu care se ocupa cu evaluarea diplomelor internationale raportate la mediul scolar American.

Cel mai des intalnite echivalari sunt in vederea continuarii scolii in mediul liceal sau universitar, ori in scop profesional, ca documentatie necesara la angajare.

Pentru cazul celor interesati de echivalarea diplomelor romanesti in vederea angajarii trebuie sa tina cont de faptul ca desi in cazul in care esti absolvent de o scoala superioara nu iti garanteaza locul de munca. De obicei pentru cei ce detin o diploma din afara Statelor Unite ale Americii expererienta de munca anterioara este adesea mult mai importanta decat diploma in sine, deoarece reputatia si prestigiul unei scoli din afara USA este adesea necunoscuta celor de aici. Cu alte cuvinte desi locurile de munca care necesita o diploma de absolvire universitara, in cazul celor cu diploma non-americana, experienta este de cele mai multe ori factorul determinant in alegerea candidatului

Aceasta echivalare are o anumita taxa de procesare in functie de alegerea serviciului.

De exemplu, pentru cei doritori in echivalarea diplomei de studii superioare, actele nesesare sunt diploma de absolvire si foaia matricola, acestea trebuie traduse in limba engleza, insotite de asemenea de taxa de procesare.

Toate informatiile necesare le puteti gasi la adresa https://www.ece.org/main/HomePage?OpenForm&SubSite=1&LeftNav=1, aceasta fiind una din institutiile recunoscute cu echivalarea studiilor.

De asemenea pentru cei interesati in continuarea studiilor in USA, unele scoli cer promovarea unor examene specializate cum ar fi Graduate management admission test GMAT,  sau GRE.

 

http://www.ets.org/gre/

http://www.mba.com/

 

Sugestii sau intrebari , contactati-ne.

Inapoi la GHID

Pribeag