Articles

Crearea de Credit

Ghidul                                    Crearea de Credit

                                                                                     credit


“Credit score” este o valoare bazata pe analiza statistica ce reprezinta credibilitatea unei persoane, adica probabilitatea ca persoana respective sa plateasca datoriile. “Credit Score” este bazat pe un “Credit report”, in  Statele Unite eliberat de una din trei mari birouri de credit (“credit bureaus”): Experian, TransUnion sau Equifax. Salariul nu este luat in considerare de aceste organizatii cand calculeaza scorul.

Fiecare persoana are dreptul la un raport gratuit pe an de la Annualcreditreport.com, site intretinut de cele trei birouri de credit. In cazul in care o persoana este refuzata un imprumut, de asemenea poate primi un raport gratuit in termen de 60 de zile de la obtinerea raspunsului negativ.


In general istoria de credit se aplica numai pentru o tara, imigrantii nu-si pot transfera istoria de credit dintr-o tara in alta.

“Credit score” se calculeaza in felul urmator:

35% - Istoria de plata: informatii negative (neplata)

30% - Total datorii: Cat de mult datorati si ce fel de imprumuturi.

15% - Durata istorie de credit: De cat timp aţi avut istorie de credit in State

10% - Diversificare de credit: Cat de diferite sunt tipurile de imprumut(credit cards, mortgages, auto loans, etc)

10% - Cereri: De cate ori v-a fost verificat creditul de catre o institutie financiara

 

 

Valorile de „credit score” se situeaza intre 350 -800 de puncte. 700 si mai sus reprezinta un credit excelent si risk scazut pentru institutiile financiare. Un scor de 675 sa mai mic reprezinta „bad risk” si persoanele cu aceste valori ar putea avea probleme in obtinerea unui imprumut sau vor obtine imprumuturi cu rata dobanzii mai ridicate decat normal.

 

Pentru a crea o istorie de credit, o  persoana poate apela la urmatoarele mijloace:

  • Credit card: Incercati sa aplicati pentru un credit card anume (Visa, Mastercard, Discover, JC Penney, etc). In cazul in care sunteti aprobat, faceti cateva cumparaturi, avand mare grija sa platititi datoriile la timp.  • Auto Loan: Cumparati o masina folosind optinea dealer-ului de a plati in rate. Vanzatorii de masini sunt renumiti prin faptul ca vand autoturisme persoanelor fara credit sau cu credit negativ crescand enorm rata dobanzii.
  • Secured Loan: o persoana gireaza o suma de bani, pentru a obtine un imprumut in valoarea aceleiasi sume. Exemplu: banca o sa va blocheze suma de $1,000 intr-un cont si o sa va dea un imprumut de $1,000. Banii dumneavoastra vor fii deblocati cand veti plati suma datorata integral. Nu platiti imprumutul inainte de vreme si nici nu intarziati cu plata.


Sugestii sau intrebari , contactati-ne.

 

Inapoi la GHID

Pribeag